KAN CORONAVIRUSSEN VÆRE EN ARBEJDSSKADE?

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 76 28 14 36.

  1. COVID-19 som en arbejdsskade
  2. Hvad skal du kunne bevise

COVID-19 som en arbejdsskade

Er du blevet smittet med coronavirus, også kaldt COVID-19, kan det være relevant at orientere dig i arbejdsskadesikringsloven, da coronavirussen i visse tilfælde kan udgøre en arbejdsskade.

Normalt kan almindeligt forekommende virussygdomme, f.eks. almindelig influenza, ikke anerkendes som en arbejdsskade. Dette er, fordi der er en stor risiko for at blive smittet uden for arbejdet. Samtidig kan det være svært at sandsynliggøre, at smitten er sket som følge af arbejdet.

Hvad skal du kunne bevise?

I forhold til coronavirussen kræves det ligeledes, at det skal sandsynliggøres. Du skal derfor kunne bevise, at du har været udsat for en konkret smitte i forbindelse med arbejdet, eller du har været udsat for en særlig risiko i forbindelse med dit arbejde. Derudover kræves det også, at diagnosen COVID-19/corona er stillet.

Sammenfattende vil det dog være en konkret vurdering om, hvorvidt coronavirussen vil kunne anerkendes som en arbejdsskade i arbejdsskadesikringslovens forstand.

Som arbejdsgiver skal dette anmeldes til forsikringsselskabet, såfremt en medarbejder har fået stillet diagnosen. Der skal også ske en anmeldelse, hvis der er en sandsynlighed for, at den smittede medarbejder er blevet smittet i forbindelse med arbejdet. Dette gælder også hvis der er udsigt til ydelser efter loven, eller hvis tilskadekomne er sygemeldt i mere end fem uger.

Har du brug for hjælp?

Erstatnin.dk er en del af  Advokatgruppen, og vi står altid klar med en gratis og uforpligtende vurdering af din sag. Dette gælder i alle typer af personskadesager. Påtager vi os sagen, vil dette altid ske efter princippet om ”ingen erstatning – ingen regning”. Tøv ikke med at kontakte os.