KAN CORONAVIRUSSEN VÆRE EN ARBEJDSSKADE?

Er du blevet smittet med coronavirus, også kaldt COVID-19, kan det være relevant at orientere dig i arbejdsskadesikringsloven, da virussen i visse tilfælde kan udgøre en arbejdsskade.

Normalt kan almindeligt forekommende virussygdomme, f.eks. almindelig influenza, ikke anerkendes som en arbejdsskade. Dette er, fordi der er en stor risiko for at blive smittet uden for arbejdet, og det kan være svært at sandsynliggøre, at smitten er sket som følge af arbejdet.

I forhold til coronavirussen kræves det ligeledes, at det skal sandsynliggøres, at du har været udsat for en konkret smitte i forbindelse med arbejdet, eller du har været udsat for en særlig risiko i forbindelse med dit arbejde. Derudover kræves det også, at diagnosen COVID-19/corona er stillet.

Sammenfattende vil det dog være en konkret vurdering om, hvorvidt sygdommen vil kunne anerkendes som en arbejdsskade i arbejdsskadesikringslovens forstand.

Som arbejdsgiver skal dette anmeldes til forsikringsselskabet, såfremt en medarbejder har fået stillet diagnosen, der er sandsynlighed for, at den smittede medarbejder er blevet smittet i forbindelse med arbejdet, og hvis der er udsigt til ydelser efter loven, eller hvis tilskadekomne er sygemeldt i mere end fem uger.

I Advokatgruppen står vi altid klar med en gratis og uforpligtende vurdering af din sag. Dette gælder i alle typer af personskadesager. Påtager vi os sagen, vil dette altid ske efter princippet om ”ingen erstatning – ingen regning”.