Påkørt i Danmark af en udenlandsk registreret bil

Hvis du har været involveret i en bilulykke, hvor bilen, der påkørte dig, var en udenlandsk registreret bil, så har du krav på at få erstatning.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 76 28 14 36.

  1. Dansk bil 
  2. Udenlandsk bil

Dansk bil

Hvis du har været involveret i et færdselsuheld, og bilen, som har forvoldt din skade, er registreret på en dansk nummerplade, så vil det normalt være modpartens forsikringsselskab, der udbetaler din erstatning. Dette er dog forudsat, at du er kommet til skade og efterfølgende bliver vurderet erstatningsberettiget. Hertil vil det også være modpartens forsikringsselskab, der skal dække diverse udbedringer på din bil, hvis bilen har lidt skade under færdselsuheldet.

Udenlandsk bil

Er den påkørende bil, derimod registreret på udenlandske plader, så er du nødsaget til at gribe sagen anderledes an. Har du selv en kaskoforsikring på din bil, så kan du henvende dig til dit eget forsikringsselskab, hvor du kan anmelde uheldet.

Har du ikke en kaskoforsikring på din bil, men kender du derimod navnet på den udenlandske bils forsikringsselskab? Da skal du kontakte det danske selskab, som repræsenterer det pågældende udenlandske forsikringsselskab. Du kan finde den såkaldte Handlingliste her. Handlingslisten bruges når en udenlandsk bil forvolder en skade i et trafikuheld, som er sket i Danmark. På Handlingslisten finder du en oversigt over de danske forsikringsselskaber, som ”handler” i sager på vegne af det udenlandske køretøjs forsikringsselskab.

Står du derimod i den situation, at du ikke kender navnet på den udenlandske bils forsikringsselskab, så har du mulighed for selv at slå forsikringsselskabet op. Det kræver, at du kender bilens registreringsnummer samt datoen for skaden. Hos Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring kan du søge på udenlandske registreringsnumre og få information om et tilknyttet forsikringsselskab. Du bør dog være opmærksom på, at listen kun har et udvalg af lande.

Skulle det ske, at det udenlandske forsikringsselskab ikke står på Handlinglisten, eller at du ikke kender navnet på den udenlandskregistrerede bils forsikringsselskab, så har du mulighed for at kontakte DFIM. DFIM er en særlig garantifond, som blandt andet håndterer de sager, som involverer flugtbilister. Du kan læse mere om det emne her.

Har du brug for hjælp til din erstatningssag?

Vi anbefaler altid, at du kontakter en professionel rådgiver for at høre om dine muligheder, og hvad du skal være opmærksom på. Når uheldet er sket, kan din situation nemt komme til at virke uoverskuelig. Derfor er det vigtigt, at du allierer dig med en dygtig erstatningsadvokat. Vi er specialister i personskadeerstatninger, og vi repræsenterer kun skadelidte. Vi arbejder efter princippet ”Ingen erstatning – ingen regning”, du vil derfor ikke modtage en regning fra os, hvis vi ikke opnår en erstatning til dig. Kontakt os i dag for en uforpligtende og gratis vurdering af din erstatningssag.