Skærpelse af regler om pensions- og forsikringsselskabers overvågningsmetoder

Erhvervsministeren foreslår, at der skal være mere kontrol af pensions- og forsikringsselskabers overvågningsmetoder af deres kunder. Det gælder især tilfælde, hvor forsikringsselskaber og pensionsselskaber udbetaler erstatning eller tidlig pension til kunder. Her ses det, at pensions- og forsikringsselskaber overvåger deres kunder, for at holde øje med deres ydevene, i forhold til deres vurdering, og dermed udbetaling.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 76 28 14 36.

  1. Etisk kodeks regulerer i dag området
  2. Baggrunden for forslaget

Etisk kodeks regulerer i dag området

I dag gælder der et etisk kodeks for pensions- og forsikringsselskabers overvågningsmetoder. Dog er det frivilligt, om selskabet vil følge kodekset, hvorfor overvågningsmetoder i strid med kodekset ikke er sanktioneret.

Baggrunden for forslaget

Forslaget kommer efter pressens historier om pensions- og forsikringsselskabernes brug af overvågning, hvor kunder er blevet fulgt efter og videooptaget mm., hvilket har skabt bekymring ved Erhvervsministeren.

Erhvervsministeren lægger op til, at:

  • det skal være svære for pensions- og forsikringsselskaberne at overvåge kunderne
  • overvågning skal fremadrettet godkendes af pensionsselskabets direktør
  • reglerne justeres, således forbrugerne står bedre
  • det skal medføre bødesanktion, hvis reglerne ikke overholdes

Brug for juridisk rådgivning?

Hos Advokatgruppen deler vi ministerens bekymring! Vi har haft og har aktuelt flere sager under behandling, hvor vores klienter er blevet overvåget og følger derfor udviklingen på området meget nøje.

Hos Advokatgruppen har vi siden 1987 været specialister indenfor erhvervsret, og vi kan med garanti hjælpe dig. Kontakt os endelig til en uforpligtende snak!