Erstatning og forsikring

Er du i tvivl om en erstatning og en forsikring? Så læs mere herunder. Forhåbentligt kan vi besvare dine spørgsmål.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 76 28 14 36.

  1. Hvad dækker mine forsikringer?
  2. Ulykkesforsikringer
  3. Erhvervsudygtighedsforsikringer

 

Hvad dækker mine forsikringer?

Dine egne forsikringer vil ofte dække ved siden af den erstatning og godtgørelse du har krav på, hvis der er en ansvarlig skadevolder.

Hvis der er en ansvarlig skadevolder i forbindelse med ulykken, vil du typisk få udbetalt erstatning fra en ansvarsforsikring. De krav der typisk er tale om, kan du læse om her. Måske du også kan få erstatning ved DFIM.

Derudover kan du være dækket af dine egne forsikringer. Vi hjælper dig med at undersøge, om du er dækket af øvrige forsikringer. Det kan eksempelvis være følgende:

 

Ulykkesforsikringer

En ulykkesforsikring kan være tegnet med fritids- eller heltidsdækning. Hvis den er tegnet med heltidsdækning, vil den også dække dig, hvis du kommer til skade på dit arbejde. Det betyder, at du både kan få en ménerstatning fra arbejdsgivers forsikring, og fra din egen ulykkesforsikring.

Ménerstatningen beregnes som en %-del af forsikringssummen. En méngrad på 5 % og en forsikringsssum på 1 mio.kr. vil så ledes give en erstatning på kr. 50.000,00.

 

Erhvervsudygtighedsforsikringer

En erhvervsudygtighedsforsikring er ofte tegnet i tilknytning til din pensionsordning hos arbejdsgiver.

Dækningen afhænger af policevilkårene, men den vil ofte dække dig ved midlertidigt og/eller varigt tab af erhvervsevne.

Hvis du sygemeldes i længere tid, vil det altid være en god idé at undersøge, om der skulle være dækning via din erhvervsudygtighedsforsikring.

Gruppeliv

Mange er dækket af en gruppelivsforsikring via fagforeningen – ofte uden at vide det.

Forsikringssummen er som regel langt mindre end på din egen ulykkesforsikring, men det er stadig værd at undersøge, om der skulle være dækning.

Søg professionel hjælp

Vi har stor erfaring med behandling af alle typer erstatningssager, og giver altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag. Påtager vi os sagen vil vi altid undersøge om er kan rejses krav i henhold til privattegnede ordninger. Og husk, også her gælder princippet om: ”ingen erstatning – ingen regning”.