Erstatning for prolaps i ryggen eller i nakken

Hvis du er involveret i en ulykke eller eksempelvis foretager et tungt løft på dit arbejde? Så kan du blive påført en diskusprolaps, som kan give dig ret til erstatning.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 76 28 14 36.

  1. Hvad er prolaps i ryggen eller nakken?
  2. Hvad kendetegner en diskusprolaps?
  3. En diskusprolaps kan være en arbejdsskade

Hvad er prolaps i ryggen eller nakken?

Diskusprolapser i både ryg og nakke er meget almindelige. En diskusprolaps i nakken eller ryggen skyldes ofte aldersforandringer i hvirvlerne og de omgivende strukturer. Men en diskusprolaps i ryggen og nakken kan også opstå i forbindelse med et tungt løft og under anden fysisk aktivitet. Man kan også have en diskusprolaps uden den giver symptomer. Det kan så være ulykken, der er årsag til, at prolapsen i nakken eller ryggen bliver symptomgivende, hvilket også kan give dig ret til erstatning.

Mellem ryghvirvlerne sidder der bruskskiver (diskus). Det er disse bruskskiver, der gør det muligt for os at bevæge ryggen. Inde i bruskskiven er der en blød gelemasse, og en prolaps opstår, når denne gelemasse buler igennem en sprække i den omgivende bindevævsring. En prolaps opstår nogle gange i forbindelse faldulykker, trafikulykker eller anden pludselig overbelastning af rygsøjlen.

Hvad kendetegner en diskusprolaps?

Hvis der er tale om en diskusprolaps i lænderyggen, vil man ofte have smerter i ryggen. Nogle gange er der stråler ned i den ene eller begge ben, og man kan også kunne opleve nedsat kraft i benet/benene. Hvis der i stedet er tale om en diskusprolaps i nakken, vil symptomerne typisk være smerter i nakken, udstrålende smerter i skulder/arm og i nogle tilfælde nedsat følesans og kraft i armen.

En diskusprolaps kan være en arbejdsskade

En diskusprolaps du påføres som følge af dit arbejde, kan være en arbejdsskade, der berettiger til erstatning. Det kan både være i den situation, hvor du for eksempel foretager et enkelt tungt løft, som beskadiger ryggen, eller der kan være tale om, at prolapsen er opstået som følge af lang tids rygbelastende arbejde. Det kan kaldes en erhvervssygdom.

Få professionel hjælp

Hvis du er blevet påført en diskusprolaps som følge af dit arbejde? Eller som følge af en ulykke, hvor der er en ansvarlig skadevolder, kan du være berettiget til erstatning. Vi kan hjælpe dig med opnå den erstatning, du er berettiget til.

Vi arbejder ud fra princippet ’ingen erstatning – ingen regning’ også kendt som ´no cure-no pay´.
Det vil sige, at du ikke modtager nogen regning fra os, hvis du ikke opnår nogen erstatning. Vi tager altid gerne en gratis og uforpligtende snak med dig og vurderer din sag.

Vi tager gerne en gratis og uforpligtende samtale med dig, hvor vi vurderer din sag. Finder vi sammen frem til, at vi skal hjælpe dig, skal du kun betale os, hvis og når du bliver tilkendt erstatning.

Kontakt os derfor gerne allerede i dag til en uforpligtende samtale, så du kan få den erstatning, du er berettiget til.