Piskesmæld

Hvad er piskesmæld?

Et piskesmæld er en skade, der ofte opstår, når man bliver påkørt bagfra i bil. Det resulterer i, at hovedet først bliver kastet bagover, for derefter hurtigt at blive kastet frem igen. Piskesmæld kan også opstå ved påkørsel fra siden og i mange andre tilfælde. Det afgørende er den påvirkning, din nakke bliver udsat for.

Et piskesmæld medfører bl.a. symptomer fra nakken og de nærliggende områder, der skyldes skader på bløddelene, som er en betegnelse for muskler, sener, ledbånd, ledkapsler og discus. De typiske symptomer på piskesmæld er særligt smerter og stivhed i nakken – eventuelt med ledsagende hovedpine, svimmelhed samt hukommelses- og koncentrationsbesvær. Et piskesmæld kan være stærkt invaliderende, og giver i praksis anledning til mange erstatningssager.

Piskesmæld kan ikke påvises ved hjælp af scanninger, røntgenundersøgelser eller andet og bliver ofte mødt med skepsis, særligt ved påkørsler sket med forholdsvis lav hastighed, eller hvis du har andre helbredsmæssige problemer.

Hos Advokatgruppen har vi stor erfaring med sager af denne karakter, og har desuden ført et betydeligt antal retssager vedrørende netop piskesmæld.

Gode råd

Hvis uheldet er sket, er det vigtigt, at du kontakter din læge/hospital straks efter ulykken og fortæller om ulykken, dine smerter og gener, så de kan blive ført i din journal. Netop denne del vil ofte have afgørende betydning for, om du kan få erstatning for piskesmældet. Henvendelsen skal som klart udgangspunkt ske inden for 72 timer. Husk også løbende opfølgning i form af behandlinger og kontakt til egen læge, hvis generne ikke forsvinder. Så står du bevismæssigt bedre.

Et andet godt råd er at tjekke dine journaler for at se, om dine gener/ulykken er beskrevet korrekt.

Og husk, vi står altid klar med en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.

Hvilke krav har du?

Har du pådraget dig et piskesmæld, er du berettiget til godtgørelse og erstatning for de helbredsmæssige gener piskesmældet har medført. De krav du typisk har kan du læse mere om her:

Vores klare anbefaling er, at du kontakter os så hurtigt som muligt efter ulykken. Der er mange faldgruber, og du kan ikke forvente, at forsikringsselskaberne sikrer dig den erstatning, du har krav på. Det gør vi derimod, og vi sikrer også, at der så vidt muligt, ikke opstår bevisproblemer i din sag.

Vi giver dig altid en gratis og uforpligtende vurdering af din sag, og påtager vi os sagen, så kan du her læse om vores princip: ”ingen erstatning – ingen regning”.